Sivut

10.9.2014

Yksinkertainen mung-papupasta wasabilla

Äkkiä jotain ruokaa! Tähän tunteeseen käy hyvin mung-pavuista kyhätty pasta-annos joka valmistuu nopsakkaan. Aikaa kuluu vain sen minkä pastan kypsyminen vie mikäli pavut on jo valmiiksi kypsiä. Tähän ruokaan pistin hieman makunystyröitä potkivaa wasabitahnaa mausteeksi. Ahh, melkein toivoisi että olisi jo kylmät kelit kun maistelee suuta lämmittäviä mausteita mutta sieltä ne pian tulee.

Tälläiset pastaruoat on mulle kuin suuri pelastus. Ulkonäkö ei ehkä päätä huimaa mutta mung-papujen helppous (kuka jaksaa nälkiintyneenä paistaa lihaa työpäivän päätteeksi?) ja kätevät pakastusvihannekset teki tästäkin tasapainoiden aterian. Ja tästä riittää vielä moneksi päiväksi eväspurkkiin :)

Pasta sai koristemausteeksi terveellistä ja suomalaista kuivattua luomunokkosta. Ehdoton suosikkini!

Mung-papupasta / 4-6 annosta


400g makaronia
1 pss herne-maissi-paprikaa
4-5 dl kypsiä mungpapuja (olisikohan n. 2 dl raakana) 
1 sipuli
1 kananmuna  (huoneenlämpöinen)
Oliiviöljyä
Wasabi-tahnaa

Valmistaminen on helppoa kuin heinän teko ja alkaa laittamalla pussillinen makaronia kiehumaan. Sillä välin kuullotetaan pienitty sipuli reilussa oliviiöljyssä ja lisätään pakastevihannekset. Lisäilin kuumalle pannulle makaronien keitinvettä ruokalusikalla jotta sain vihannekset kypsymään nopeammin (hih, nälkä). Kun vihannekset ovat pehmenneet parin minuutin jälkeen ja vesi haihtunut, lisätään pannuun kypsät mung-pavut voinokareen tai öljyn kera sillä pavut tykkää olla hieman kuivakan oloisia. Maustetaan wasabitahnalla 1-2 tl maun mukaan ja muilla mausteita maltillisesti. Itse käytin suolaa ja mustapippuria sekä hieman kuivattua salviaa.

Nyt pitää vielä rikkoa kananmuna kippoon ja vatkaa sen rakenne rikki.

Kun kypsät makaronit on valutettu ne kipataan isoon kuumuutta kestävään kulhoon. Niiden sekaan lisätään paistinpannun vihannes-papuseos ja sekoitetaan nopeasti. Sekaan laitetaan äsken vatkattu raaka kananmuna ja sekoitetaan edelleen nopeasti ja voimakkaasti. Pastan kuumuus kypsentää munan kyllä ja kananmunan tarkoitus on sitoa pastaruokaa kasassa ettei makaronit karkaile haarukasta.

Ja ruoka on valmis tarjottavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!