Sivut

21.9.2014

Pienet omenatorttuset

Kun katselee hämärtyvälle taivaalle, voi havaita muuttolintujen auran etenevän kohti lämpimämpiä seutuja. Syksy tulee! Siitä tulee tavallaan niin kaihoisa mieli, mutta pidän syksystä kaikkein eniten kaikista vuodenajoista.

Omenoita on tarjolla huikeat määrät ja sehän tarkoittaa kaikkia ihania omenaherkkuja hillon ja piiraiden muodossa. Sain pakkomielteisen idean tehdä pieniä torttuja, sillä ison piirakan tuhoaminen yksin olisi hieman liikaa, en voisi kuitenkaan pitää näppejä erossa siitä!

Minulla on jääkaapissa ollut kohta puolen vuoden ajan rommia ja yritän saada sen kulumaan milloin mihinkin leivontaan. Vaikka mietinkin näiden minitorttujen nimeksi "rommi-omena", en maista tarpeeksi rommin makua lopputuotteessa että niitä rommitortuiksi voisi kutsua. Joten luulisin, että rommin voi jättää kokonaan pois jos tahtoo kokeilla tätä.

Pienet omenatorttuset / 9 kpl

 

Pohja sekä murutaikina päälle:

125g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi. Ota sivuun 1/3 tai 1/4 taikinasta. Tämä poisotettava osuus on murutaikina joka ripotellaan myöhemmin omenatäytteen päälle.

Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan josta tulee torttujen pohja:

1/2 kananmuna
2 rkl viiliä/jugurttia
+ tarvittaessa omenoiden keitinlientä

Täyte:

3-4 omenaa
1 rkl kanelia
1 tl fariinisokeria
1 rkl omenoiden keitinlientä

Pilko omenat 2 x 2 cm kuutioiksi. Keitä niitä n. 7 minuuttia semi-hilloksi seuraavanlaisessa liemessä:

2 dl vettä
(0,5 dl rommia)
0,5 dl sokeria

Valuta mahdollisimman paljon nestettä hillokkeesta siivilässä. Ota talteen keitinlientä. Sekoita täytteeseen fariinisokeri, kaneli ja keitinlientä.

Aseta muffinivuoan 9 koloon muffinipaperit. Levitä ronskin ottein pohjataikinaa ja tee siitä kupit täytteelle. Taikina saa ja pitääkin ylittää paperivuokien reunat :)

Lusikoi sitten omenahilloketta kuppeihin ja murustele päälle murutaikinaa. Ripottele sitten vielä kanelia ja sokeria.

Paistetaan 175 asteessa 20-25 minuuttia ja annetaan jäähtyä kokonaan ennen irroittamista vuoista. Se vaikein osuus siis koko reseptistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!