Sivut

19.9.2014

Hävikistä herkuksi: Pasta tagliatelle-lätty

Onko teilläkin välillä ongelmana mitä tehdä jääkaappiin säilötyllä kypsennetyllä pastalla? Tai sillä mikä ei ruopöydästä lautasille päädy? Tietysti voi aina tehdä kastikkeen mutta pasta on vähän... omasta mielestäni ainakin huonoa jos sitä on säilötty.

Hei, toivottavasti pasta ei mene enää roskiin :) Viime viikolta ei jäänyt huomaamatta hävikkiteema ja ajattelin jakaa kotona paljon käytetyn tavan vähentää hävikkiä. Olen hieman myöhäisherännyt asian tiimoilta, mutta käytännössähän hävikin tarkkailu jatkuu kotona läpi vuoden eikä se rajoitu pelkästään yhteen viikkoon.

Tässä yksi hävikkiherkkuni, nimittäin kypsästä pastasta tehty lettu! On muuten kätevä tapa tuhota yksittäisiä annoksia ja tämä todellakin menee aamiaisesta loistavasti. Helppo ja nopea :)


Pasta tagliatelle-lätty / 1 annos (1-2 lettua)


Kuppiin mitattuna n. 400 ml kypsää pastaa
Pinaattia runsas kourallinen
1-2 kananmunaa
Loraus - 0,5 dl maitoa

Mausteita

Nesteen ja munien määrä riippuu pastasta. Yleensä riittää yksi muna, mutta jos pasta on kovin ilmavaa, voi olla tarpeen laittaa kaksi jotta paistaminen helpottuu. Nuo kaikki ylläolevat raaka-aineet siis survaimella huolellisesti sekaisin korkeassa mittakupissaan ja siitä on helppo kaataa kuumalle (rasvatulle) pannulle paistumaan. Lettu hajoaa herkästi, joten taikinasta kannattaa tehdä paksua tai sitten paistaa ne oikeassa lettupannussa. Itse en omista sellaista, ehkä joskus ostankin kun lettujen tekeminen on muutenkin kivaa. Mutta inhoan käännellä isoja räiskäleitä koska rikon ne aina :)

Ja nam, sinne meni pasta. Letussa on tietysti vieno pastan häivähdys maussaan mutta haittaneeko tuo jos pitää pastasta ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!