Sivut

22.9.2014

Rustiikkiset ruisrieskat


Nopeaa ja terveellistä välipalaa tarjoaa rustiikkisen somat ruisrieskat välimeren tyyliin jossa alkuperäisen ohjeen voi on korvattu terveellisemmällä oliiviöljyllä. Lieneeköhän sekin rasva-ajattelu eilistä päivää? Ajatella mikä ihannetilanne olisikaan tälläiselle Helsingin betonihelvetissä asuvalle sinkkunaiselle että asuisin maalaistalossa, portin takana on sienimetsä ja kotoota löytyisi wanha kunnon leivinuuni... Ai jai jai.

Haaveilua :)

Askeleen lähemmäksi niitä maukkaita haavekuvia vie mm. nämä rieskat jotka saivat päälleen saman päivän itse poimittuja suppilovahveroita. Sipulivoissa paistettuna, tietysti.


Alkuperäinen ohje löytyi Myllyn paras-sivustolta ja kuten luonteeseeni kuuluu, muokkaan reseptejä keittiökaappieni sisältöjen mukaan. Alkuperäisen ohjeen raaka-aineet ja mitat on sulkeissa.

Rustiikkiset ruisrieskat / 4-6 kpl 

 

2 dl ruisjauhoja
2 dl maustamatonta, rasvatonta jugurttia (200g kermaviiliä)
3 rkl oliiviöljyä (30g voita)
Suolaa

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sillä välin sekoitetaan kaikki aineet keskenään ja annetaan hetki seistä. Kun uuni on lämmin, rasvataan uunipellin leivinpaperi esim. oliiviöljyllä talouspaperia apuna käyttäen ja levitetään etäälle toisistaan 4-6 nokaretta taikinaa.

Nokareet voi levittää littanoiksi monella tapaa, mutta itse huomasin kätevimmäksi jauhottaa nokareet, painaa toinen leivinpaperi päälle ja sen avulla litistää nokareet rieskoiksi. Koska leivinpaperi tietysti tarttuu, käänsin koko helahoidon ylösalaisin ja poistin rasvatun leivinpaperin. Tadaa :) Itse tykkäsin painella haarukalla reikäkuvioita ennen uuniin laittamista.

Sitten paistetaan rieskoja uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, riippuu paksuudesta. Mitä ohuemmat reunat, sitä herkemmin ne palaa. Kunnes rieskat ovat saaneet väriä otetaan ne uunista ja nautitaan esim. voin ja sienien kera.

Kaunis, maukas elämä :)

Sienireissun päätteeksi on ihana istahtaa iltateen pariin ja nauttia reissun sadosta.

2 kommenttia:

  1. Oi, vesi herahti kielelle ajatuksestakin! Tarkoitatko ohjeessa, että laitetaan sekä öljyä että voita vai vaihtoehtoisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Merja,

      eli vaihtoehtoisesti voi laittaa voita :)

      Poista

Kiitos kommentista!