Sivut

11.9.2014

Mustikkainen mannapuuro

Muistan lapsuudesta mannapuuron ja siihen jäähtymisestä kehittyneen "kuoren". Muistan myös mansikkakiisselin ja sen, miten kovasti sisarusten kanssa odotettiin mannapuuropäivää. Manna on nannaa :)

Yksi suosikkiversioni on tehdä mustikkaista mannapuuroa. Hyvää ja helppoa. Ei sitä aina tarvitse mennä pitkille fantasiamatkoille ruokamaailmaan, päivä käynnistyy yksinkertaisen helpolla aamiaisella joka on edullinen ja terveellinen. Ai että kuinka alkaa lapsettaa. Päivä jatkuu hymyssä suin!


Mustikkainen mannapuuro / 1 annos


2 dl maitoa
0,5 dl vettä
1 dl mustikoita (pakaste)
3 rkl mannasuurimoita

Kuumennetaan vesi pienen kattilan pohjassa ja keitetään mustikat siinä soseeksi. Makeahampaiden kolottaessa tässä vaiheessa on hyvä lisätä sokeria maun mukaan. Kun mustikat on kivassa soseessa lisätään maito sekoittaen, kuumennetaan jälleen seosta kunnes kiehu-kupla nousee. Lisätään mannasuurimot ja suolaa. Poistetaan levyltä lämpö ja vatkataan vispilällä pohjaa kaapien hyvin. Kun puuro on paksuuntunut, otetaan kattila levyltä ja jätetään puuro viideksi minuutiksi asettumaan kannen alle. Tämän enempää aktiivista aikaa puuron tekeminen ei vaadi :)

Lopuksi tietysti laitetaan marjoja puuron päälle.  Kannattaa kokeilla!  ^__^

2 kommenttia:

  1. Mannapuuro on aina ollut minun suosikkipuuroni, joten tätä täytyy testata. :)
    Kivan oloinen blogi sinulla muutenkin, täytyypä jäädä seurailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan :)

      Poista

Kiitos kommentista!