Sivut

17.9.2014

Paahdetut miniluumutomaatit tummalla vivahteella

Puoli kiloa kasviksia päivässä. Ei ihan helppo nakki! Sanon aina, että perunakin on kasvis mutta ei taida mennä kaikille läpi. Joskus herkuttelun houkutuksia ei vain voi vastustaa ja siihen auttaa ensiapuna uunipaahdetut miniluumutomatit joissa on potkaiseva rosmariinin ja mustapippurin yhdistelmä. Tässä on jotain välimerellistä vivahdetta joten tätä herkkua ei kannata vastustaa! Nämä toimivat hyvin myös jonkin tumman lihan lisukkeena :)

Olen todella tylsä "kokki" ja käytän käytännöllisiä kuivamausteita. Ne vaan on niin kätevät. Minun käsissäni ei kasvit menesty ja tuntuu hirveästä tuhlaukselta ostaa läjäpäin yrttejä kotiin :) Onnistun tappamaan ne jo parissa päivässä. Vaikka tahtoisin oman yrttitarhan, se on niin hankalaa... Hmmm. Ehkä joskus se toteutuukin... *haaveilua*


Paahdetut miniluumutomaatit tummalla vivahteella


Minitomaatteja tai miniluumutomaatteja
Oliiviöljyä
Rosmariinia
Mustapippuria
Merisuolaa

Uuni laitetaan 225 asteeseen kuumenemaan. Minitumaatit pestään ja halkaistaan. Sen jälkeen ne laitetaan kippoon jonne lorautetaan oliiviöljyä ja sekoitetaan varovasti.

Leivinpaperilla vuoratulle pellille asetellaan minitomaatin puolikkaita leikkauspinta ylöspäin. Maustetaan reilusti mustapippurilla ja vähän varovaisemmin merisuolalla. Sitten ripotellaan rosmariinia jokaisen puoliskon päälle ja laitetaan uuniin keskitasolle.

Paistumiseen menee 15-25 minuuttia, riippuu miten tummia haluaa tomaateista. Lopuksi tarjolle laittaessa jauhetaan ripaus merisuolaa ja pippuria vielä päälle oliiviöljyn saattelemana. Puolen kilon kasviskiintiö täyttyy ripeästi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!