En koe olevani kauhean kiireinen
työssäni, mutta vaihtelevat vuorot tuovat haastetta milloin jaksamisen,
milloin ruokailun suhteen. Ne päivät jolloin lähden töihin vasta
iltapäiväksi ovat viipyilevien aamujen osalta luksusta, mutta entä ne
päivät jolloin joudun olemaan työn tohinassa jo ennen kukonlaulua...
Ja kas niin, aikaisen aamun viikunamuffini saa olon onnelliseksi ja päivä jatkuu makeasti hymyssä suin :)
Lasillinen kylmää maitoa kruunaa aamiaisen ^_^ |
Viikunamuffinit / 9 kpl
150-175g kuivattuja viikunoita
100g suolatonta voita
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl ruisleseitä
0,5 dl pellavasiemenrouhetta
2 rkl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
+ ripaus suolaa
Uuni laitetaan 200 asteeseen lämpenemään ja olen aina tykännyt laittaa pilkotun voin sinne siksi aikaa sulamaan. Se ehtii kätevästi sulaa ennen kuin uuni on täysin kuuma jos se on sinne laittaessa jo huoneenlämpöistä :)
Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja vaahdotetaan sokeri ja munat ripauksella suolaa. Sitten sekoitetaan suurilla eleillä jauhot, munavaahto, pilkotut kuivaviikunat sekä jugurtti keskenään ja varotaan ylisekoittamasta niitä.
Muffinivuokaan kun laittaa paperisia muffinivuokia ei tarvitse voidella sitä. Jos ei ole paperia niin voitele muffinivuoka. Jaa lusikalla vuoan koloihin taikinaa, muffinit eivät kohoa merkittävästi.
Paistetaan uunin 200 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia. Lopputuloksena on ihanan kosteat ja mehevät viikunamuffinit joissa on kivasti kuitua ja tummaa makua. Nami :)
ps. Laitoin 100g voita ja tykkäsin, että muffineista tuli hieman rasvaisia. Ajattelin seuraavalla kerralla laittaa voita 75g tai vaihtaa se oliiviöljyyn.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!