Sivut

13.9.2014

Mehevät viikunamuffinit

En koe olevani kauhean kiireinen työssäni, mutta vaihtelevat vuorot tuovat haastetta milloin jaksamisen, milloin ruokailun suhteen. Ne päivät jolloin lähden töihin vasta iltapäiväksi ovat viipyilevien aamujen osalta luksusta, mutta entä ne päivät jolloin joudun olemaan työn tohinassa jo ennen kukonlaulua...

Niitä varten olen kehitellyt itselleni erilaisia aamiaisia mitä voi ottaa työpaikalle mukaan. On paljon kivempaa ottaa söötti nyytti rasiaan kuin kääriä työläs voileipä folioon.

Ja kas niin, aikaisen aamun viikunamuffini saa olon onnelliseksi ja päivä jatkuu makeasti hymyssä suin :)

Lasillinen kylmää maitoa kruunaa aamiaisen ^_^

Viikunamuffinit / 9 kpl



150-175g kuivattuja viikunoita
100g suolatonta voita
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl ruisleseitä
0,5 dl  pellavasiemenrouhetta
2 rkl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta

+ ripaus suolaa

Uuni laitetaan 200 asteeseen lämpenemään ja olen aina tykännyt laittaa pilkotun voin sinne siksi aikaa sulamaan. Se ehtii kätevästi sulaa ennen kuin uuni on täysin kuuma jos se on sinne laittaessa jo huoneenlämpöistä :)

Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja vaahdotetaan sokeri ja munat ripauksella suolaa. Sitten sekoitetaan suurilla eleillä jauhot, munavaahto, pilkotut kuivaviikunat sekä jugurtti keskenään ja varotaan ylisekoittamasta niitä.

Muffinivuokaan kun laittaa paperisia muffinivuokia ei tarvitse voidella sitä. Jos ei ole paperia niin voitele muffinivuoka. Jaa lusikalla vuoan koloihin taikinaa, muffinit eivät kohoa merkittävästi.

Paistetaan uunin 200 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia. Lopputuloksena on ihanan kosteat ja mehevät viikunamuffinit joissa on kivasti kuitua ja tummaa makua. Nami :)

ps. Laitoin 100g voita ja tykkäsin, että muffineista tuli hieman rasvaisia. Ajattelin seuraavalla kerralla laittaa voita 75g tai vaihtaa se oliiviöljyyn.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!