Sivut

14.9.2014

Kinkku-parmesaanipasta

Minulla on pasta-buumi käynnissä ja tavoilleni uskollisena kyttään kaupan alelaareja. Silmiini osui kohtuu lihapitoinen kinkkusuikalepaketti ja sain siitä idean tehdä (jälleen kerran) nopsakan pasta-aterian josta riittää myös töihin viemisiksi. Valitsin ateriaan täysjyvä-tagliatellea koska rakastan tagliatellea ja pyrin valitsemaan aterioihini edes jostain kohtaa terveellisempiä vaihtoehtoja. Vapaapäivinä voi sitten herkutella pidemmän kaavan mukaan :)

Kastike on kätevä ja nopea tehdä - se valmistuu melkeimpä sillä välin kun pasta kypsyy!

 

Kinkku-parmesaanitagliatelle / 2 annosta


Tagliatelle-täysjyväpastaa
(tai jotain muuta lempipastaasi ^_^ Reseptiin on käytetty n. 150g pastaa raakapainoltaan ja sitä jäi vähän yli)

Kastike:

100g palvirouhekinkkua (tai muuta vastaavaa)
2 reilua ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maitoa (käytin rasvatonta maitoa)
0,75 dl raastettua parmesaania
Puolikas keskikokoinen sipuli
1 rkl oliiviöljyä + nokare voita

Alussa laitetaan tietysti pasta kiehumaan ja keitetään sitä ohjeen mukaan. Sillä välin kuullotetaan pilkottu sipuli oliiviöljy-voisekoituksessa pannulla. Lisätään sinne palvikinkkurouhe ja paistetaan keskilämmöllä. Kun kinkku on saanut hieman väriä lykätään pannulle maito ja odotetaan että maito hieman kiehahtaa. Kuumaan maitoon sulatetaan tuorejuusto ja lopussa lykätään parmesaani. Täytyy varoa laittamasta suolaa liikaa sillä kinkku sekä parmesaani on todella suolaista. Maustetaan mustapippurilla ja itse laitoin myös kuivattua salviaa sillä rakastan sen aromia :)

Kun kastike on paksuhkoa, on se valmis tarjottavaksi pastan kera. Lopuksi ripotellaan aterian päälle vastaraastettua parmesaania sekä rouhitaan hieman mustapippuria sekä käyttämiäsi yrttejä. Namia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!