Sivut

16.9.2014

Juureskuorrutetut porsaan ulkofileepihvit uunissa

"Pihvin raiskausta!"

"Sama kuin paistaisi purkkaa uunissa."

Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta porsaan paistamisesta paitsi pekonin muodossa (ai, onko sekin possua?). Kaupassa oli tarjouksessa porsaan ulkofilepala ja päätin ostaa sen. Olin pari päivää sittemmin sormi suussa miettimässä, että mitä siitä tekisi. Joten siitä tulee kolme erilaista ruokaa joista ensimmäinen tulee tässä. Voin sanoa, että ylitin itseni tämän kohdalla täydellisesti. Herkkua!

Rustiikkisesti haarukoitu perunamuussi sai mausteeksi rosmariinia


 Ensimmäistä kertaa lihaa leikkaamassa 


Lykättyäni porsaan ulkofilepihvit uuniin, kävin googlettamassa vielä nettikeskusteluja että miten kauan sitä tulisi paistaa. Koin raiskaavani hyvät pihvit sillä välin kun laitoin ne uuniin. Ennen sitä tutustuin ohjeisiin miten lihaa yleensä käsitellään ja leikataan. HK:n sivuilta löytyi kätevä lihaopas ja leikkasin sitten ulkofileepalan kolmella eri tavalla (oikeastaan kahdella koska pätkän jätin tehdäkseni siitä paistia). En ole koskaan eläessäni leikannut muuta lihaa kuin broilerin rintapaloja!

Resepti on heitetty melko huolekkaasti omasta hatusta ja se alkaa marinoimalla perhosleikkeiksi taituroimani liha ihanassa jugurttimarinadissa. Marinadi teki tälle ruoalle sen tempun :)

Salvia-jugurttimarinadi 3:lle pihville


1 dl maustamatonta jugurttia
Reilusti kuivattua salviaa
Inkivääriä (jauheena)
Valkosipulia (jauheena)
Mustapippuria

Nuo kaikki ylläolevat sekaisin ja pihvit (3 kpl) peitetään tällä raikkaan tuoksuisella seoksella. Jätetään tiiviisti pakattuna jääkaappiin yön ja aamupäivän yli.

12-24 h myöhemmin...

Otin pihvit seuraavana päivänä huoneenlämpöön ja annoin niiden vahingossa seistä pöydällä reilun aikaa. Ne oli muutenkin olleet reippaasti yli 12 tuntia (lähes 20 tuntia) jääkaapissa, ohops... Pyyhin ylimääräiset marinadit paperilla ja paistoin nopeasti kuumalla pannulla lihasyyt kiinni. Laitoin ne sivuun odottamaan kuorrutetta joka on seuraava:

Juureskuorrute 3:lle pihville


1 iso porkkana
7 cm paksua retikkaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl oliiviöljyä

Salviaa + suolaa ja mustapippuria

Raastoin juurekset jotka myöhemmin "ryöppäsin" pikaisesti kiehuvassa vedessä sillä retikka oli aika kitkerän makuista. Sitten jäähdytin kylmässä vedessä. Ehkä ei olisi tarvinnut koska uuni olisi silti kypsentänyt ne? Ajattelin pelata varman päälle. Puristettuani vedet pois raasteesta sen sekaan tuli vielä juusto, muna ja 1 rkl vehnäjauhoja oliiviöljyn kera.

Pihvit käpertyivät hieman pannulla joten käänsin ne pellille niin, että ne muodostaisi "kupin" raasteelle. Sitten lusikoin tasaisesti pihvien päälle.

175 astetta, keskitasolla. 20 minuutin jälkeen laitoin perunat kiehumaan tehdäkseni perunamuusia pihvien kaveriksi jolloin laskin lämpöä 150 asteeseen. Siellä ne muhi 20 minuuttia ja "al dente" vaiheessa olevien perunoiden aikaan  käänsin uunin lämmön 200 asteeseen kunnes sain perunamuusin tehtyä. Ja pihvien reunoilla oleva silava rapsakoitui ihanasti :P

Lopputuloksen pelkäsin olevan sitkeä, kuminen... Mutta se olikin mehevä ja raikas!

Olipa monimutkaista! Ei voi sanoa, että blogini on yksinkertaisen kotiruoan tyyssija ei :) Mutta blogikirjoitukseni alussa oleviin nettikeskusteluista poimittuihin sitaatteihin sanoisin, että....

Kyllä voi porsaan ulkofileepihvin paistaa uunissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!